Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-17:00

Σάββατο 09:00-15:00

Ασφαλείς Συναλλαγές
Ο δεκάλογος της ορθής χρήσης αντιηλιακού
Πίσω στην λίστα άρθρων

Ο δεκάλογος της ορθής χρήσης αντιηλιακού

Όλες τις εποχές του χρόνου συνίσταται η χρήση αντιηλιακών μέσων καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι από την υπέρυθρη ακτινοβολία του ηλίου. Ειδικά το καλοκαίρι, όμως, στην χώρα μας με την έντονη ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τις εξωτερικές δραστηριότητες επιβάλλεται να πάρετε τα μέτρα μας. Σύμμαχο στη προσπάθεια να χαρείτε τον ήλιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες μόνο, θα βρείτε στην αντιηλιακή προστασία. Επειδή όμως δεν αρκεί η επιλογή αλλά και η σωστή χρήση, το pharmadvice.gr σας συμβουλεύει!

Ο δεκάλογος της ορθής χρήσης αντιηλιακού

  1. Κάντε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τον φωτότυπό σας (λευκό, ανοιχτό καστανό ή σκουρόχρωμο) και την υγεία του δέρματός σας (ξηρό-πολύ ξηρό, κανονικό-μικτό, λιπαρό).
  2. Αντικαταστήστε το περσινό ανοικτό αντιηλιακό σας καθώς μειώνεται η ισχύς του, με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
  3. Μην παραλείπετε την εφαρμογή καθ'όλη τη διάρκεια της ηλιοφάνειας μιας και η UV ακτινοβολία βρίσκεται παντού.
  4. Για σίγουρα αποτελέσματα και αποτροπή δυσάρεστων εκπλήξεων απλώστε σε όλα τα ακάλυπτα σημεία, όπως χείλη ή/και μαλλιά.
  5. Φορέστε παντού και πάντα, από μια βόλτα με το αυτοκίνητο έως τα καθημερινά σας ψώνια.
  6. Απλώστε τουλάχιστον 30' προ της έκθεσής σας στον ήλιο και ανανεώστε κάθε 40' εάν κρίνεται σκόπιμο.
  7. Στην παραλία προτιμήστε προϊόντα που απλώνουν εύκολα και σε βρεγμένο δέρμα όπως το La Roche Posay Anthelios XL Wet Skin Gel SPF50.
  8. Η σωστή ποσότητα σύμφωνα με τους δερματολόγους είναι 2mg/cm², ομοιόμορφα κατανεμημένα, που αντιστοιχεί σε 6 κουταλάκια του γλυκού.
  9. Η σωστή αποθήκευση είναι το παν, καθώς η ζέστη το αλλοιώνει και μειώνεται η δράση του.
  10. Για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα όπως το Luxurious Anti-ageing Sunscreen Eye Cream SPF30. 

Η αλλαγή, όπως η λάμψη του ήλιου, μπορεί να είναι φίλος ή εχθρός, ευλογία ή κατάρα, ανατολή ή δύση.  Αλλάξτε λοιπόν συνήθειες, εντάξτε το αντιηλιακό στην καθημερινότητά σας και απευθυνθείτε μας σε ό,τι χρειαστείτε!