Το καλάθι μου

Σύνολο: {{order.final_cost}}
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-17:00

Σάββατο 09:00-15:00

Ασφαλείς Συναλλαγές
Προστασία από τον COVID-19
Πίσω στην λίστα άρθρων

Προστασία από τον COVID-19

Γνωρίζουμε ότι το νέο στέλεχος κορωνοϊού, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως με τα σταγονίδια που παράγονται κατά την ομιλία ή τον βήχα.

Η χρήση μίας μάσκας είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να προστατεύσετε τους γύρω σας.

Ο κορωνοϊός SARS CoV2 γνωρίζουμε πλέον πως μεταδίδεται και από τους ήπια νοσούντες ακόμα και τους ασυμπτωματικούς ανθρώπους. Εκτιμάται ότι το 40% της μετάδοσης του ιού γίνεται από ασυμπτωματικούς φορείς. Αυτό είναι το βασικό του χαρακτηριστικό που τον κατέστησε ικανό να μας προσβάλει καθολικά και ανεξέλεγκτα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος φέρει τον ιό και συνεπώς δεν μπορούμε να προφυλαχθούμε, να τον απομονώσουμε έγκαιρα.

Συνεπώς, επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος φέρει τον κορωνοϊό και ποιος όχι, συνιστάται να φοράμε σωστά όλοι μάσκα, ώστε να προστατεύουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Δύο τύποι μασκών είναι ευρέως γνωστοί και χρησιμοποιούμενοι οι KN95 (Κίνα) ή FFP2 (Ευρώπη) και οι κλασσικές χειρουργικές μάσκες.

  • Οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας KN95 ή FFP2

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μπορούν να μειώσουν δραστικά -κάτω από 1%- τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το πόσος αέρας διαρρέι ή εισρέει από τα άκρα της μάσκας, όταν αυτή δεν εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο.

Πρόκειται για μάσκες με 3-5 επίπεδα προστασίας και ειδικά στρώματα φιλτραρίσματος, που εξασφαλίζουν μέγιστη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στην τεχνολογία διήθησης νανοϊνών. 

Αποτελούν εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ενδείκνυνται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Η τυπική διάρκεια ζωής τους είναι 3-8 ώρες, ανάλογα πάντα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως έλλειψη από την αγορά, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κατόπιν σωστής αποστείρωσης.

  • Οι κλασσικές χειρουργικές μάσκες

Κατασκευάζονται σε διαφορετικά πάχη, για προστασία από επαφή με υγρά και σταγονίδια. Διαθέτουν λάστιχα αυτιών και επιρρίνιο έλασμα για καλύτερη εφαρμογή.

Αποτελούνται συνήθως απο 3 στρώματα υλικών: το εξωτερικό υδρόφοβο που είναι αδιάβροχο ενάντια στον ψεκασμό σταγονιδίων, το ενδιάμεσο στρώμα το οποίο δρα ως φίλτρο έναντι σωματιδίων και βακτηρίων και το εσωτερικό το οποίο απορροφά την υγρασία που εξέρχεται από την στοματική και ρινική οδό.

Οι ιοί έχουν μικροσκοπικό μέγεθος και η ουσιαστική διαφορά των KN95 ή FFP2 και των χειρουργικών μασκών είναι το μέγεθος των σωματιδίων που φιλτράρουν, με τις KN95 ή FFP2 να φιλτράρουν πολύ πιο λεπτά σωματίδια. Μέγιστη δυνατή προστασία επιτυγχάνεται με την FFP2 ή τη χρήση 2 χειρουργικών μασκών.

Ό,τι και να επιλέξετε, θυμηθείτε! Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της και την προστασία του ατόμου που τη φορά !

  • Εφαρμόστε υγιεινή των χεριών με πλύσιμο ή με αλκοολούχο αντισηπτικό αμέσως πριν φορέσετε τη μάσκα και οπωσδήποτε πριν την αφαιρέσετε.
  • Τοποθετείστε τη μάσκα ώστε να καλύπτει πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ μάσκας και προσώπου. Εάν η μάσκα έχει μεταλλικό έλασμα πιέστε το απαλά γύρω από τη ράχη της μύτης. ΜΗΝ αγγίζετε τη μάσκα όταν τη φοράτε γιατί μπορεί να μεταφέρετε τον ιό στα δάκτυλά σας.
  • Η μάσκα αφαιρείται πιάνοντας μόνο τα κορδόνια πρώτα από κάτω και μετά από πάνω. Εάν πρόκειται για μάσκα με λαστιχένιους βραχίονες, αφαιρείται πιάνοντας ταυτόχρονα τους λαστιχένιους βραχίονες.
  • Μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της μάσκας! Θεωρείται μολυσμένο!
  • Η μάσκα πρέπει να αφαιρείται και να απορρίπτεται όταν υγρανθεί.
  • Απορρίπτετε τη μάσκα κρατώντας την πάντα από τα κορδόνια ή τους λαστιχένιους βραχίονες.

Τέλος, το pharmadvice.gr σας προτείνει μέσα απο την πλούσια γκάμα του, μάσκες KN95 ή FFP2 και χειρουργικές για όλες τις ανάγκες και επιθυμίες σας!